Hoe registreer je een stage?

Elke stage moet formeel geregistreerd worden. Dat is nodig om correct over de stages te kunnen rapporteren en om in crisissituaties studenten snel te kunnen lokaliseren. De faculteiten hebben verschillende systemen voor die stageregistratie:

• De faculteit Diergeneeskunde en de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen werken met SPARTA, een eigen systeem vanwege hun specifieke beroepsgereglementeerde stages.
  • Het systeem in de faculteit Diergeneeskunde is nog in ontwikkeling.
  • De faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen gebruiken STAR voor de stageregistratie van de educatieve masteropleidingen.
  • De faculteit Wetenschappen gebruikt MATIX,
  • De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur PLATO.

Handig om weten! De Directie ICT wil, via het project Digitalisering van de stage, de diverse systemen beter op elkaar afstemmen. In deze onderwijstip worden de laatste ontwikkelingen van het digitaliseringsproject steeds aangevuld.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar welk systeem jouw faculteit en/of opleiding gebruikt. Vraag het aan je stagecoördinator.

Laatst aangepast 24 september 2020 16:54