PowerPoint met voice-over

Wat is het?

PowerPoint laat toe om per slide een voice-over te maken op een gemakkelijke manier. Bovendien is het ook mogelijk om hiervan een video te maken en zo zaken te annoteren op de slides. Je hoeft de voice-over niet voor een gehele diavoorstelling in één keer op te nemen, maar kan per slide te werk gaan.

Je kan de PowerPoint opslaan als PPTx bestand, dan heeft elke slide een audiobestand en kan je ook de notities per slide delen met de studenten. Je kan de PowerPoint ook opslaan als video, hierdoor kan je annotaties (zaken aanduiden met pen of fluostift) mee opnemen.

Wil je een PowerPoint opnemen waarbij je zelf ook in beeld komt? Dat kan! Zorg er voor dat Office 365 geïnstalleerd is op je computer (office.ugent.be, vraag indien nodig aan een persoon met admin-rechten om dit op je computer te installeren of contacteer helpdesk@ugent.be). In deze versie van PowerPoint kan je zowel audio als beeld opnemen bij je PowerPointpresentatie.

Voor welke werk- en/of evaluatievorm kan je dit gebruiken?

Nog niet zeker welke werk- en/of evaluatievorm het meest geschikt is voor jouw context? Laat je inspireren door het stappenplan

Technische handleidingen

Video-tutorials

Hoe een PowerPoint met voice-over maken?

Hoe een video op Ufora plaatsen?

Hoe een PowerPoint met voice-over als PPT op Ufora plaasten?

Dit is nuttig wanneer je ook de notities per slide wil delen met de studenten.

Laatst aangepast 30 september 2020 10:45