Online onderwijscommunity voor lesgevers

Voor wie is de online onderwijscommunity bedoeld?

De online onderwijscommunity staat open voor alle lesgevers, onderwijsondersteuners en allen die betrokken zijn bij onderwijs aan UGent.

Wat is de online onderwijscommunity?

Het centrale onderwijsondersteuningsteam (samenwerking tussen DOWA en het ACTIVO-project) neemt de nieuwe structuur van ‘Onderwijstips 2.0’ en de brede vraag naar uitwisseling onder lesgevers over de faculteiten heen te baat om een universiteitsbrede onderwijscommunity op te bouwen.

Via een laagdrempelig online platform binnen MS Teams komen lesgevers in contact met UGent-collega’s die met soortgelijke werkvormen of vakdomeinen werken en krijgen ze een beter zicht op wat binnen het onderwijs aan de UGent leeft en verder ontwikkeld wordt.

Het platform wil lesgevers met elkaar in contact brengen door duurzaam plaats te bieden aan uitwisselingssessies, biedt een rechtstreekse lijn met de juiste DOWA-specialisten en plaatst de laatste onderwijsgerelateerde informatie, updates en trainingen in de kijker. Door je enkel op die kanalen te abonneren waar je verder van op de hoogte wil blijven, geef je heel eenvoudig uiting aan je persoonlijke onderwijsinteresses.

Kijk je al eens graag over het muurtje hoe collega’s te werk gaan, blijf je graag op de hoogte van de laatste onderwijsgerelateerde updates of draag je het onderwijs aan UGent tout court een warm hart toe, neem dan zeker een kijkje op dit online platform, de community bij Onderwijstips.

Meer weten? 

De onderwijscommunity krijgt volop vorm. Via uiteenlopende initiatieven zullen we lesgevers stelselmatig van haar bestaan op de hoogte brengen en erheen leiden. Op langere termijn wordt ook aan een bredere communicatie gedacht, eens ook de laatste kinderziektes achter de rug zijn. Behoor je echter graag tot de pioniers? Verschaf jezelf dan toegang via deze link en voel je welkom!

Laatst aangepast 19 augustus 2021 12:13