Videotraining

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is gericht op zowel beginnende als ervaren lesgevers die behoren tot de volgende personeelscategorieën: zelfstandig academisch personeel, doctor-assistenten, doctor wetenschappelijk medewerkers, FWO-postdocs, hoofdlectoren en lectoren.

Wat houdt de training in?

Bij heel wat lesgevers leeft de vraag om zelf, op een heel eenvoudige manier, video's te maken en te monteren zodat men deze vervolgens kan gebruiken als lesmateriaal. Voor deze lesgevers wordt een tweedaagse videotraining georganiseerd waarbij de nadruk ligt op het opnemen en monteren van eigen videomateriaal. Deze training is een mix van online voorbereiding, het opnemen van jouw video in één van de opnamestudio's van de UGent of met eigen materiaal én een moment on campus waar je onder begeleiding leert monteren in het programma Camtasia.

 

Deel 1: voorbereidend traject (online, halve dag tijdsinvestering)

  • Introductie van verschillende terminologieën (flipped classroom, blended learining, screencasting, ...)
  • Copyright
  • Preproductie: bepalen van het doel van jouw video en het schrijven van een script
  • Indienen van het script bij de lesgevers en verwerken van de feedback

 

Deel 2: opnemen van de video (on campus of met eigen materiaal)

  • De lesgever heeft de keuze om dit in één van de opnamestudio's van de UGent te doen of met eigen materiaal

 

Deel 3: basics van Camtasia (on campus halve dag)

  • De lesgever leert hoe hij Camtasia kan gebruiken om de video te monteren, om screencasts te maken, om powerpoints (met lesgever in beeld) op te nemen.
  • De lesgever leert hooe hij de video's kan opladen in Ufora

Om maximaal rendement te halen uit dit deel van de training moet de lesgever zelfstandig deel 1 en 2 doorlopen. We verwachten dat de lesgevers met kwalitatief beeldmateriaal naar het derde deel van de training komen.

Voertaal van de training is het Nederlands.

 

Hoeveel kost de training?

Deelname aan de sessie is gratis voor de vermelde personeelscategorieën. Als je niet komt opdagen zonder tijdige annulatie (uiterlijk 5 dagen voor de start van de training), wordt er een onkostenvergoeding in rekening gebracht. Bekijk hier de no-showpolicy van de UGent.

Wanneer?

Surf naar het overzicht van de geplande sessies voor de trainingen

Laatst aangepast 14 juli 2020 12:08