PeerScholar: hoe laat je studenten werken aan een case? (online training)

Wil je het komende semester PeerScholar gebruiken om studenten samen aan een case te laten werken die ze zelf kiezen of toegewezen krijgen? Wil je dat studenten van éénzelfde case elkaar moeten beoordelen of dat ze studenten van een andere case moeten beoordelen? Dit kan allemaal in Peerscholar Wil je weten hoe je dit alles opzet? Dan is deze online training iets voor jou!

Voor wie is de training bedoeld?

Deze online training is bedoeld voor iedereen met een onderwijsopdracht die binnenkort Peerscholar wil gebruiken in zijn/haar lessen, maar nog niet vertrouwd is met de tool.

Wat houdt de training in?

De online training duurt één uur en focust op casestudy variant van de tool Peerscholar. Je krijgt zowel alle technische info als enkele didactische tips-and-tricks.
In de training komen volgende elementen aan bod:

• de integratie van Peerscholar in Ufora,
  • de sycnchronisatie van groepen tussen Ufora en PeerScholar,
  • de overzetting van punten in PeerScholar naar gradebook in Ufora,
  • het opzetten van de casestudy variant  in PeerScholar (zowel onrechtstreeks; via upload van document, als rechtstreeks schrijven in het systeem),
  • de studentenbeoordeling van elkaars case of die van een andere groep,
  • de studentenbeoordeling van de feedback die ze kregen,
  • de evaluatie van de cases door (mede)lesgevers,
  • het script om de PA-score (van WebPA) toe te passen op PeerScholar,
  • de verschillende vraagtypes waarmee je de cases kan beoordelen.

Hoeveel kost de training?

Deelname aan de sessie is gratis voor de vermelde personeelscategorieën. Als je niet komt opdagen zonder tijdige annulatie (uiterlijk 5 dagen voor de start van de training), wordt er een onkostenvergoeding in rekening gebracht. Bekijk hier de no-showpolicy van de UGent.

Hoe schrijf je in?

• Schrijf je in via Eventmanager.
  • Wie inschrijft, krijgt - één dag voor de training - de link doorgemaild om aan de sessie deel te nemen.

Meer weten?

Surf naar het overzicht van de geplande sessies voor de trainingen.

Laatst aangepast 16 september 2020 12:32