Opleidingsonderdeel blended herontwerpen (training)

Het coronavirus dwingt lesgevers om over te schakelen naar blended of volledig online onderwijs. Omdat deze overstap niet altijd even gemakkelijk is, biedt het team onderwijsondersteuning in samenwerking met het ACTIVO-team ondersteuning aan om begeleid een plan uit te werken voor jouw opleidingsonderdeel. Deze trainingen worden georganiseerd per faculteit. 

Voor wie is deze training bedoeld?

De sessies staan open voor alle verantwoordelijke lesgevers die ondersteuning willen tijdens het herdenken van hun vak in functie van blended of online onderwijs. Verantwoordelijk lesgevers kunnen altijd medelesgevers, assistenten en anderen uitnodigen om mee deel te nemen aan de sessie. Het kan een meerwaarde bieden om met lesgevers uit eenzelfde modeltrajectjaar of opleiding aan te sluiten bij eenzelfde sessie. De sessies zijn facultair georganiseerd, maar als je niet beschikbaar bent op de voorziene momenten voor jouw faculteit, ben je zeker welkom om aan te sluiten op een sessie van een andere faculteit.

Wat houdt deze training in?

Deze training is opgedeeld in twee sessies.

1. Introductie en werksessie (1u30)

De training bestaat uit twee onderdelen die geïntegreerd worden:

- Theoretisch kader: een leidraad voor het herontwerpen van je onderdeel wordt aan de hand van voorbeelden met tips en tricks doorlopen. 

- Toepassing: aan de hand van de stappen in de leidraad krijg je de kans om begeleid na te denken over het herontwerp van je opleidingsonderdeel. Het delen van ideeën, het stellen van vragen en het leren van elkaar staan hierbij centraal.

2. Terugkomsessie (1u)

De tweede sessie is er om je verder uitgewerkte herontwerp af te stemmen met ons en met collega’s. Liep je nog tegen problemen aan tijdens het verder uitwerken van je herontwerp, heb je nog concrete vragen of ideeën die je wil aftoetsen, wil je graag horen hoe anderen hun herontwerp verder hebben uitgewerkt, wil je feedback op je herontwerp? Dat kan allemaal in deze terugkomsessie. 

Hoeveel kost deze training?

Deelname aan de sessie is gratis. Deze sessie zal online doorgaan.

Wanneer?

Schrijf je in via de Event Manager voor de introductie en werksessie.

Schrijf je in voor de terugkomsessie via de links in de tabel op de volgende onderwijstip: alle geplande initiatieven op een rijtje.

Opname van een sessie

Deze opname is 1 maand beschikbaar.

+ de presentatie (18/08)

Laatst aangepast 16 september 2020 11:36