Lecturing Skills in English (trainingsreeks)

Je hebt een degelijke basiskennis Engels maar wil je mondeling taalvaardigheid verbeteren? Je stelt je vragen over correct taalgebruik of grammaticale constructies tijdens het doceren in het Engels? Dan is de trainingsreeks 'Lecturing skills in English' zeker iets voor jou! 

Voor wie is deze training bedoeld? 

De trainingsreeks ‘Lecturing skills in English’ staat open voor beginnende en ervaren ZAP-leden, doctor-assistenten en doctor-wetenschappelijk medewerkers en FWO-postdocs die hun mondelinge taalvaardigheid in het Engels willen verbeteren. Lesgevers die zich voorbereiden op de taaltest Academisch Engels (ITACE) behoren ook tot de doelgroep.  

Wat houdt de trainingsreeks in? 

  • De reeks bestaat uit acht interactieve sessies en wordt wekelijks gegeven, zowel in het eerste semester als in het tweede semester. Er is een vast lesmoment per semester. De reeks wordt ingericht door Universitair Centrum voor Talenonderwijs. De eerste sessie gaat on campus door, de andere zeven sessies gaan online door tijdens academiejaar 2020-2021.
  • Aan de hand van groepsgesprekken, rollenspelen en discussieoefeningen oefen je je mondelinge taalvaardigheid en leer je je vlot uitdrukken in diverse professionele activiteiten zoals bij het doceren. Je geeft een korte les binnen je eigen vakgebied om je Engels te oefenen in een authentieke context. 
  • Je leert nuances aan te brengen en aandacht te besteden aan interculturele verschillen om misverstanden te vermijden. Je frist grammatica op in functie van je communicatieve doelstellingen. Je bereidt je voor op de taaltest Academisch Engels (ITACE) door diverse teststrategieën te leren. 

Hoeveel kost de training? 

Deelname aan deze trainingsreeks is gratis voor de vermelde personeelscategorieën. Cursisten die hun inschrijving na het starten van de reeks annuleren of minder dan de helft van de lessen bijwonen, betalen zelf (of hun vakgroep) de deelnamekosten (240€ pp). Deelnameattesten worden pas uitgereikt na deelname aan minstens de helft van de lessen. 

Wanneer?

Surf naar het overzicht van de geplande trainingsreeks ‘Lecturing skills in English’ en andere trainingen.

Laatst aangepast 10 december 2020 11:11