PeerScholar: hoe zet je het in voor peer review? (online training)

Wil je het komende semester Peerscholar gebruiken om peer review (wanneer studenten elkaars paper beoordelen bijvoorbeeld) en heb je nog totaal geen idee hoe de tool werkt? Dan is deze online training iets voor jou!

Voor wie is de training bedoeld?

Deze online training is bedoeld voor iedereen met een onderwijsopdracht die binnenkort Peerscholar wil gebruiken in zijn of haar lessen, maar nog niet vertrouwd is met de tool.

Wat houdt de training in?

De online training duurt één uur en focust op classic variant van de tool Peerscholar. Je krijgt zowel alle technische info als enkele didactische tips-and-tricks.
In de training komen volgende elementen aan bod:

• de integratie van Peerscholar in Ufora,
  • de sycnchronisatie van groepen en personen tussen Ufora en PeerScholar,
  • de overzetting van punten in PeerScholar naar gradebook in Ufora,
  • het opzetten van peer review in PeerScholar (zowel onrechtstreeks; via upload van document, als rechtstreeks schrijven in het systeem),
  • de studentenbeoordeling van de feedback die ze kregen,
  • de evaluatie van de peer review door (mede)lesgevers,
  • de soorten vraagtypes die je kan gebruiken om de ingediende werkstukken te beoordelen.

Hoeveel kost de training?

Deelname aan de sessie is gratis voor de vermelde personeelscategorieën. Als je niet komt opdagen zonder tijdige annulatie (uiterlijk 5 dagen voor de start van de training), wordt er een onkostenvergoeding in rekening gebracht. Bekijk hier de no-showpolicy van de UGent.

Hoe schrijf je in?

• Inschrijven doe je via EventManager.
  • Wie inschrijft, krijgt - één dag voor de training - de link doorgemaild om aan de sessie deel te nemen.

Meer weten?

Surf naar het overzicht van de geplande sessies voor de trainingen.

Laatst aangepast 16 september 2020 12:29