ENLIGHT: onderwijsinnovatie binnen Europese Universiteit

Wat is ENLIGHT?

ENLIGHT is één van de transnationale allianties die de universiteiten van de toekomst worden. Dit netwerk heeft de ambitie om:

• een langetermijn strategie uit te stippelen
  • flexibele curricula aan te bieden op een interuniversitaire campus
  • challenge-based onderwijs te realiseren samen met studenten, academici en externe partners

Meer informatie over ENLIGHT vind je op de website.

ENLIGHT Teaching & Learning Conference 2021

UGent organiseert dit jaar de eerste editie van de ENLIGHT Teaching & Learning Conference en Awards waarin het verder uitbouwen van de ENLIGHT community en het delen van good-practices uit onderwijs centraal staan. Algemene informatie over de conferentie en de awards kan je hier nalezen.

De conferentie gaat door in het Pand op 18 en 19 november, 2021. Noteer deze data alvast in je agenda!

De call for proposals is open! Dien voor 6 augustus, 2021 jouw good-practice in. Alle richtlijnen voor indiening vind je op de ENLIGHT webpagina.

ENLIGHT Teaching & Learning Award 2021

De ENLIGHT Teaching & Learning Award is op zoek naar opleidingsonderdelen binnen jouw faculteit die voldoen aan de volgende criteria:

• Het gebruik van activerende onderwijsvormen gerelateerd aan de onderwijsvisie van ENLIGHT (bijvoorbeeld: challenge-based of problem-based onderwijs)
  • Het inzetten van peer leren
  • Het inzetten op feedback

Elke faculteit mag tussen maximaal vijf vakken selecteren en inzenden tegen ten laatste 30 augustus 2021 om 17.00. We vragen aan de onderwijsdirecteur om een email te sturen naar enlight@ugent.be met een overzicht van de geselecteerde vakken.

Een UGent jury zal uit alle facultaire inzendingen, één vak selecteren en naar voor schuiven als de UGent inzending voor de ENLIGHT Teaching & Learning award. De lesgever(s) van dit vak zal gevraagd worden om een klein dossier samen te stellen voor de ENLIGHT Teaching & Learning Governance Board, die de uiteindelijke winnaar zal selecteren uit de negen inzendingen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 18 november 2021. Door de genomineerden en winnaar in de schijnwerpers te zetten tijdens presentaties, prijsuitreikingen, marketing voor de conferentie en na afloop van de conferentie, willen we de beste onderwijspraktijken binnen het ENLIGHT-netwerk breder verspreiden en onze oprechte dankbaarheid betuigen aan degenen die extra inspanningen leveren voor het onderwijs dat zij geven.

Meer informatie over de Teaching & Learning Award vind je op deze webpagina.

Laatst aangepast 29 juni 2021 17:40