Training: UGI: Datadriven beleid voeren in mijn opleiding

When
17 december 2020 13:00 - 17 december 2020 15:00
Where
Het Pand - Priorzaal
Target audience
  • Docenten- en assistententraining
Language
Nederlands
Organizer
Onderwijsondersteuning
Contact
Maya.Caen@ugent.be
Speaker
Maya Caen
Subscribe link
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/ugivier
Link to tips

De onderwijsmonitors bieden aan opleidingen en faculteiten de mogelijkheid om op een dynamische manier te reflecteren over hun eigen werking, goede praktijken te detecteren en actiepunten te formuleren. Dit gebeurt aan de hand van een Plan-Do-Check-Act cyclus. Ten behoeve van de Check worden in elke monitor UGI-cijfers en rapporten geïntegreerd, specifiek voor een faculteit of opleiding/opleidingscommissie. Op die manier kunnen faculteiten en opleidingen hun reflectie-oefening staven met een aantal concrete data.

Tijdens de demosessie wordt dieper ingegaan op deze UGI-rapporten en de manier waarop deze kunnen worden ingezet voor de Check in een monitor. We focussen tijdens de sessie specifiek op het gebruik binnen opleidingen/de opleidingsmonitors en op de interpretatie van de rapporten/UGI-cijfers.

De demosessie staat open voor iedereen die betrokken is bij de Check en reflectie-oefening in de Opleidingsmonitors. Enige voorkennis rond het gebruik van de monitors is vereist. Het is daarentegen niet noodzakelijk om reeds vertrouwd te zijn met UGI-rapporten.