Seminaries onderwijskunde

Elk jaar organiseren de partners van de Associatie Universiteit Gent ( (UGent, Arteveldehogeschool, HOGENT en Howest) samen de 'Seminaries onderwijskunde' over actuele thema’s in het hoger onderwijs. Sinds 2016 gebeurt dat onder de vorm van webinars: 'Seminaries onderwijskunde 2.0'. Motto is steeds 'voor docenten, door docenten!' De webinars worden gegeven door collega-lesgevers die je inspireren met hun praktijkvoorbeelden.

Seminarie onderwijskunde 2021: Doordacht Digitaal

Thema van het seminarie op 11 mei 2021 was “Doordacht digitaal”. Corona deed docenten in het hoger onderwijs sneller schakelen naar online onderwijs. Welke ervaringen en lessons learned zijn er over de integratie van online leren? Hoe zet je didactisch doordacht, digitale leermiddelen in? Welke tips helpen om je onderwijspraktijk in de toekomst vorm te geven?

Tijdens twee live-interviews gingen twee experts in op de vraag wat doordacht digitaal onderwijs is. In de zes parallelle sessie konden de deelnemers kennismaken met AUGent-lesgevers die hun stimulerende en digitaal krachtige onderwijspraktijken voorstelden. Ook studenten kregen uiteraard een stem. Het seminarie werd creatief afgesloten door Stijn De Paepe. 

Opnames Seminarie onderwijskunde 2021

Beleef het seminarie opnieuw en bekijk de verschillende opgenomen sessies door op de thumbnail of de gele knop te klikken.

 

Meer weten?

Raadpleeg de integrale webinars en alle bijbehorende (video) materiaal van vorige edities hier:

 

Last modified June 3, 2021, 10:42 a.m.